Ajax begint vanavond tegen Anderlecht met dezelfde elf spelers als waarmee het vorige week het eerste duel in Brussel (0-3) startte. Trainer Frank de Boer heeft Demy de Zeeuw ‘gewoon’ opgenomen in zijn wedstrijdselectie. De oefenmeester stoorde zich eerder deze week aan de voorbarige uitlatingen van De Zeeuw.

Over de middenvelder ontstond de afgelopen dagen wat commotie nadat hij vorige week zwarte vlekjes voor de ogen zag na een kopbal tijdens de training. Neuropsycholoog Eric Matser vertelde in de media dat De Zeeuw leed aan een ‘postcommotioneel syndroom’ en adviseerde hem voorlopig te stoppen met voetballen. Clubarts Edwin Goedhart sprak van een ‘storm in een glas water’. 

Het stoorde Frank de Boer wel dat De Zeeuw voor de camera van Eredivisie Live vertelde van de zwarte vlekjes, maar intern niets had gezegd. ,,Zulke dingen moet hij natuurlijk eerst aan ons vertellen. Het is wel handig om te weten als iemand even iets minder speelt omdat hij iets mankeert. Maar volgens mij gaat het goed met Demy.” 

Waar De Boer kan putten uit een fitte selectie, mist vakgenoot Ariël Jacobs zijn zieke regisseur Mbark Boussoufa. ,,Dat hij niet meedoet, daar zijn we niet rouwig om, want hij is één van de belangrijkste spelers van Anderlecht,” zegt Jan Vertonghen. ,,Maar het blijft opletten, want Anderlecht heeft gewoon een goed team.”  

Nog voor de eerste wedstrijd in Brussel regelde de verdediger voor de return in Amsterdam kaartjes voor vrienden en familie uit België. ,,Maar liefst zeventig in totaal,” zegt de Belg, die na de 3-0 in Brussel ineens verzoekjes kreeg van sommigen of ze hun kaartje konden inleveren. ,,Helaas, daar heb ik nee tegen gezegd.” De winnaar van het tweeluik tussen Ajax en Anderlecht speelt in de volgende ronde tegen Spartak Moskou of Basel.

Bron: AD