Demy de Zeeuw kwam zondag als invaller binnen de lijnen bij Ajax, waar hij de ploeg over een moeilijk punt heen leek te helpen met goed spel. Mooi hoeft het nu niet meer, voor de middenvelder gaat het enkel om de punten.

Daarbij was de zege van Feyenoord op PSV ook belangrijk. “Wij kunnen wel winnen, maar als PSV niet verliest hebben wij niets aan de overwinningen”, zegt De Zeeuw in gesprek met Eredivisie Live. “PSV moest wel punten verliezen, daar zijn we Feyenoord dankbaar voor.”

Winst voor Ajax was echter nodig en bij een 1-1 stand leek het daar even niet van te komen. “Ik had niet het gevoel dat we zouden verliezen. Ik had het gevoel dat we nog gingen winnen, dat gevoel nam ik mee het veld in”, aldus De Zeeuw. “Mooi dat we gewonnen hebben, want dat is het belangrijkste. Over het spel zal straks niemand het meer hebben als we uiteindelijk kampioen gaan worden. We hebben het nu weer in eigen hand en moeten er nu alles voor geven.”

De middenvelder is inmiddels weer volledig fit, maar moet voorlopig genoegen nemen met een rol als invaller. “Ik ben niet iemand die heel snel gaat morren. Ik moet het op het veld laten zien en op de training ook. Als je dan gewoon goed invalt, is dat ook een signaal naar de trainer. Maar ik stap niet snel op de trainer af om iets te eisen. Deze wedstrijden zijn ook te belangrijk, Ajax staat voorop. De trainer beslist uiteindelijk wie er speelt.”

Voor De Zeeuw maakt het nu ook niet meer uit wie er spelen en hoe Ajax speelt, de titel is nu het enige dat telt. “De laatste wedstrijden gaat het niet meer om het spel, het gaat erom op de juiste momenten te scoren en een wedstrijd op slot gooien. Het gaat uiteindelijk om de meeste punten, daar moeten we slim mee omgaan de komende twee wedstrijden. Het hoeft niet mooi, het moeten gewoon zes punten zijn.”

Tekst: Voetbalprimeur