Demy de Zeeuw vindt dat Ajax zondagmiddag zeer verdiend heeft gewonnen van AZ (4-0). De middenvelder was erg belangrijk voor zijn ploeg, door al vroeg in de wedstrijd de 1-0 binnen te schieten.

“We zaten er vanaf het begin heel kort op”, aldus De Zeeuw tegenover Eredivisie Live. “We hebben goed gevoetbald, af en toe waren we wat slordig, maar we hebben heel verdiend gewonnen. We doseerden het druk zetten goed, we pakten op de juiste momenten de bal af en we hadden eigenlijk al verder voor moeten staan bij rust vond ik.”

Na rust kende AZ een goede periode, erkent De Zeeuw. “AZ speelde in de tweede helft beter, ze zetten wat eerder druk. Maar we hebben het goed opgepakt. Iedereen weet dat dit een cruciale wedstrijd was. AZ is een tegenstander die wil voetballen en dat ligt ons wel. We moesten gewoon winnen en dat hebben we gedaan.”

De oud-speler van AZ wilde niet al te veel kwijt over Mounir El Hamdaoui, die deze week door trainer Frank de Boer uit de selectie werd verbannen. “Wij moesten ons focussen op deze wedstrijd en dan kan je je niet bezighouden met randzaken. Wij als spelers sluiten ons daarvan af. Het is zonde dat het zo gelopen is met Mounir, meer wil ik er niet over zeggen.”

Tekst: Soccernews                       Foto: afdb.nl – Oscar