Ajax gaat onder Frank de Boer terug naar de wortels van de club. De trainer werkt, soms met harde hand, de formule door die de Amsterdammers in het verleden veel succes bezorgde.

Demy de Zeeuw juicht die ontwikkeling van harte toe. “Ajax moet weer combinatievoetbal gaan spelen, brutaal zijn in balbezit, collectief jagen na balverlies”, legt de middenvelder uit. “Wie in dat proces niet wil luisteren, moet voelen. Het gaat erom dat iedereen aan hetzelfde touwtje trekt. Ik vind het goed als spelers en trainers zich flink laten gelden, we willen tot een beter geheel en beter voetbal komen. Dan moet je elkaar soms even aanpakken.”

Voor de 27-jarige De Zeeuw komt de verandering als geroepen. “Het huidige type spel past goed bij mij. Ik vind het lekker om als eerste druk te zetten en de tegenstander op te jagen. En we trainen nadrukkelijk op het inspelen van de middenvelders van achteruit. We gaan uit van balbezit en circulatievoetbal. Dat past bij Ajax en het past bij mij”, aldus de international.

Bron: Voetbal Primeur