© Proshots

Ondanks dat Ajax met 3-0 verloor van PSV, was er ook iets positiefs te melden. Ryan Gravenberch maakte namelijk zijn debuut in het eerste elftal. De Nederlander is met zijn 16 jaar en 130 dagen oud de jongste Ajax-debutant ooit. Daarmee lost hij Clarence Seedorf af, die bij zijn debuut in 1992 16 jaar en 242 dagen oud was. “Dit voelt geweldig”, zegt de jonge Ajacied tegenover Ajax TV.

Blij met debuut

“Het is natuurlijk jammer van het resultaat”, gaat Gravenberch verder. “Maar ik heb wel mijn debuut gemaakt en daar ben ik heel erg blij mee.” Gravenberch kwam het veld in toen Ajax met 3-0 achterstond. “Ook al staat het 3-0, je gaat er altijd met een goed gevoel erin. Je wilt je zelf laten zien en knokken. En misschien nog een doelpuntje maken, want je weet maar nooit.”

Jongste debutant ooit

Zoals gezegd verbrak Gravenberch het oude record van Clarence Seedorf. “Ik ben er heel erg blij mee. De jongste debutant was natuurlijk Clarence Seedorf. Ik heb zijn record eigenlijk verbroken en daar ben ik echt heel erg blij mee.” Gravenberch keek zijn ogen uit tijdens de wedstrijd. “Het is mijn eerste keer in een vol stadion. Vanaf de bank zag ik een PSV die er echt knokkend in kwam. Wij gingen niet zo goed, maar uiteindelijk ben ik blij met mijn debuut.”

Invalbeurt

Gravenberch had ondanks de achterstand er zin in om binnen de lijnen te komen. “Natuurlijk. Ik ging al warmlopen en toen moest ik terug na de warming-up. Toen zei Winter tegen mij dat ik weer warm moest gaan lopen. Toen riep Ten Hag me en zei: kleed je maar om. Wat ik met mijn shirt ga doen? Houden natuurlijk, en misschien ook nog inlijsten. In ieder geval een mooi plekje geven.”