Moisander
Niklas Moisander

Niklas Moisander vertrekt deze zomer naar Sampdoria. De 29-jarige Fin zette vandaag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Italiaanse subtopper, meldt de club op haar website. In februari vloog de aanvoerder van Ajax al naar Italië, werd daar medische goed gekeurd en bereikte een principe-akkoord met de nummer vier van de Serie A.

Ajax raakt Niklas Moisander aan het einde van het seizoen dus transfervrij kwijt. Frank de Boer wilde dat hij het seizoen in Amsterdam af zou maken waardoor Ajax nu geen transfersom ontvangt voor de Fin.

In het verleden kwam Moisander onder meer uit voor TPS Turku, AFC Ajax, FC Zwolle & AZ. Verder komt Moisander ook uit voor zijn geboorteland Finland, waar hij ook aanvoerder is.

Moisander maakt bij Sampdoria grote kans op een basisplaats, van de vier centrumverdedigers die Sampdoria op dit moment tot hun beschikking heeft zijn er drie gehuurd.

Frank de Boer ging medio februari al in op de overgang van de Fin en het riante salaris dat hij naar verluidt gaat verdienen: twee miljoen euro. ‘Het is een ongelooflijk bedrag. Ik gun het hem van harte, maar het zegt veel dat een club als Sampdoria dat bedrag kan neertellen’, zei hij destijds over de verhoudingen in het Europese voetbal. Ajax nieuws Ajax1.nl