© Proshots

Frenkie de Jong is bij met zijn ontwikkeling. De 20-jarige middenvelder mocht dit seizoen al in twee van de drie competitiewedstrijden starten en daar is hij blij mee. “Ik ben ten opzichte van vorig jaar iets opgeschoven in de pikorde. Ik heb in twee van de drie Eredivisiewedstrijden in de basis gestaan, dat is natuurlijk hartstikke mooi. Ik heb het al wel vaker gezegd; dit seizoen wil ik een basisplaats gaan veroveren. Het liefst natuurlijk vanaf nu, dat ik blijf staan. Het is aan mezelf. Ik moet goed blijven trainen en goed spelen als ik speel. Waar dan ook, of dat nu in het eerste, in Jong Ajax of bij Jong Oranje is. Door goed te spelen moet ik het afdwingen. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik beter speel dan de rest”, vertelt hij aan FOX Sports.

“Ontevreden ben ik niet als ik niet speel. Maar iedereen wil natuurlijk graag spelen. Ik denk dat het vooral aan jezelf ligt hoe je er mee omgaat. Ik wil er gewoon voor zorgen dat ik beter ben dan de rest. Als ik het laat zien op de trainingen en in de wedstrijden dan is het aan de trainer om mij op te stellen. Dus ik ben degene die hem zal moeten overtuigen dat ik de beste ben.”

Afgelopen maandag maakte Ajax de komst van Siem de Jong naar Ajax bekend. Frenkie is blij met zijn naamgenoot bij de club. Voor de ervaring, maar ook vanwege de concurrentie. “Hij is een goede speler en volgens mij ook een goede jongen. Ik heb hem heel kort gesproken op de club. Het lijkt me een goede jongen en ik denk dat we hem goed kunnen gebruiken. Hij is natuurlijk wel een middenvelder, dus een extra concurrent. Maar ik speel bij Ajax, één van de grootste clubs van Nederland dus daar hoort concurrentie te zijn. Het maakt mij niet heel veel uit wie er bij komt, want ik moet er zelf voor zorgen dat ik beter ben dan de rest. Ervaring is altijd lekker om er bij te hebben. Je ziet het ook met Huntelaar. Niet alleen in de wedstrijden, waar hij ook fantastisch is. Maar ook buiten het veld. Hij praat veel met je en doet het bovendien op een erg leuke manier. Het is niet zo van ‘Ik heb bij Real Madrid gespeeld, dus je moet dit doen…’, maar het is gewoon op een leuke manier. Ik vind het persoonlijk fijn dat zo’n speler in de selectie zit. Het is wel handig wat ervaring erbij.”