Deze week kwam naar buiten dat Manchester City, Bayern München en HSV interesse hebben in Frenkie de Jong. De 20-jarige middenvelder is gevleid, maar wil van die interesse op dit moment niets weten. “Natuurlijk voel je je gevleid als dat soort clubs interesse in je hebben, maar ik denk dat ik goed zit bij Ajax op dit moment. Ik moet eerst zorgen dat ik bij Ajax in de basis kom. Op dit moment denk ik daar niet over na”, laat hij weten aan AT5.

Contractverlenging
Het contract van het talent loopt in de zomer van 2019 af. Ajax is momenteel in onderhandeling met zijn zaakwaarnemer om het contract te verlengen. “Ik ga niet over de onderhandelingen, maar ik hoor het wel wanneer ze eruit zijn. Het zal vast wel goed gaan komen, denk ik. Als de omstandigheden goed zijn wil ik graag blijven.”

FC Twente-uit
Morgen staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. “Als Ajax-zijnde moet je altijd winnen, dan maakt het niet uit tegen wie het is. Twente doet het tot nu toe niet heel goed, maar ze hebben best een prima team. Uit tegen Twente is altijd lastig. Als wij ons niveau halen en goed spelen, dan moeten we daar wel gaan winnen. (…) We moeten eerst van Twente winnen, daarna richten we ons op PSV. Dat wordt, als we van Twente winnen, wel een hele belangrijke wedstrijd.”