Frenkie de Jong is trots op zijn contractverlenging bij Ajax. Vandaag zette het 20-jarige talent zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2022 aan de club bindt. “Het is een speciale dag als je je contract hier kan verlengen. Het is toch een waardering van de club en daar ben ik hartstikke blij mee en trots op. Ik hoop dat ik nu veel kan spelen en we prijzen gaan winnen”, zegt het talent in gesprek met Ajax TV.

De laatste weken kon De Jong rekenen op een basisplaats. Al was dit niet op zijn favoriete positie, het speelde wel mee in het besluit om bij te tekenen. “We, mijn zaakwaarnemers en ik, hebben al wel langer contact gehad met Marc Overmars. Begin dit seizoen is het contact een beetje gekomen en zijn de gesprekken op gang gekomen over een nieuw contract. De intentie was al snel om bij Ajax te blijven. Het was in die fase een beetje de vraag of ik wel of niet zou gaan spelen. Uiteindelijk zijn we het over alle dingen eens geworden en ik denk dat Ajax voor mij de allerbeste club is om me te blijven ontwikkelen. Ik hoop hier nog een tijd te spelen en veel prijzen te winnen.”

Stijgende lijn

“In het begin van het seizoen was mijn doel om basisspeler te worden en de laatste weken sta ik vaker in de basis. Nog niet op mijn favoriete positie, maar dat maakt mij nu in principe nog niet uit. Tot nu toe zit er een stijgende lijn in, maar ik ben er nog lang niet.”