Frank de Boer, Marc Overmars en Jeroen Slop hebben dit weekend een bezoek gebracht aan Praag. Tijdens de wedstrijd Tsjechië – Servië bekeken zij aanvaller Vaclav Kadlec die op het EK Onder-21 voor de Tsjechische ploeg speelt. Dat meldt Voetbal International. Kadlec’s bijdrage aan de 4-0 overwinning was van korte duur: hij viel na een halfuur uit met een enkelblessure. Volgens de UEFA is de eerste diagnose dat hij drie tot vier weken uit de roulatie is.

Kadlec maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Sparta Praag. Voor die club speelde hij van 2008 tot 2013 111 wedstrijden waarin hij 31 keer scoorde. Na het seizoen 2012/2013 vertrok hij naar Eintracht Frankfurt, waar hij een vierjarig contract tekende.

In de winterstop van afgelopen seizoen werd hij door Eintracht Frankfurt aan zijn oude club verhuurd. Ook PSV had op dat moment interesse in de spits maar de Duitse club koos voor een terugkeer naar zijn vorige werkgever.

De 23-jarige Kadlec kan zowel in de punt van de aanval als op de rechtervleugel in de voeten. Hij zou daarmee de concurrentie kunnen aangaan met Anwar El Ghazi of de beoogde tweede spits worden waar Ajax naar op zoek is. Voorwaarde is dan wel dat Kolbeinn Sigthórsson vertrekt. Theo van Duivenbode en adviseur Tscheu La Ling raadde Overmars namelijk aan om hem eerst te verkopen voordat er een nieuwe spits wordt aangetrokken. Ajax nieuws Ajax1.nl