Ajax verkleinde deze week de achterstand van 10 punten op PSV naar 5. Volgens Matthijs de Ligt zijn de Amsterdammers zelf nooit weg geweest in strijd om de titel. “We zijn nooit weg geweest hoor, in onze ogen. Vergeleken met hoe we er vorige week nog voor stonden, is deze achter stand beter”, zegt het talent voor de camera van AT5.

Doorpakken

Ajax had het bij vlagen lastig tegen het compacte Excelsior. Bij rust stond het 1-1 tegen de Kralingers. “We komen 1-0 voor en dan moeten we eigenlijk doorpakken. We kregen daar genoeg kansen voor. Vlak voor rust viel toen de 1-1. Dan zit je toch met een gevoel dat het niet lekker gaat, maar we zeiden toen ook al direct tegen elkaar dat het wel redelijk ging. Het ging niet goed, maar ook niet slecht. We moesten geduld blijven houden. Excelsior stond heel compact en het was moeilijk om er doorheen te spelen, dus ook complimenten voor hun”, aldus De Ligt.

Verdedigers

 

“Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben, want de concurrentie liet allemaal punten liggen deze week”, komende zondag wacht de volgende topper: de uitwedstrijd tegen AZ. Ajax zal het daar zonder de verdedigers Daley Sinkgraven (langdurige blessure), Nick Viergever (blessure), Max Wöber (mogelijk langdurige blessure) en Joël Veltman (schorsing) moeten doen. “Het is niet ideaal, want de vaste samenstelling is er niet. Andere jongens moeten het nu laten zien, dus echt een probleem wil ik het niet noemen.”

Bekijk het interview: