© Proshots

Matthijs de Ligt is kritisch op zichzelf. De jonge verdediger begon donderdag in de basis en verloor bij de 2-1 een luchtduel van Cornelius, die vervolgens raak kopte. “Bij die goal komt er een voorzet en die bal is lang onderweg. Dan wacht je op de bal en hij kleunt erin, springt over mij heen. Dus het was een fout van mij. Je moet dat duel winnen als verdediger. Of hij nu groter of kleiner is, er is geen excuus voor”, begint De Ligt tegenover Voetbal Inside te vertellen.

“In het veld had ik niet echt door dat ik een goede wedstrijd speelde. Al helemaal met zo’n foutje, dat is wel een smetje. Het zijn fysieke, grote spelers. Je kan er wel veel van leren. Dit soort wedstrijden zijn voor mijn ontwikkeling geweldig. Dat is allemaal leuk en aardig, maar je moet het ook goed doen. Een leermomentje, maar eigenlijk mag dat niet op dit niveau”, vervolgt het 17-jarige talent.

Ajax verloor de wedstrijd in Denemarken met 2-1. De Ligt baalt van het verlies, ondanks dat het een goede uitgangspositie is. “In de eerste helft hadden we het lastig. Zij speelden anders dan ploegen in Nederland. Uiteindelijk deden we het voetballend redelijk en maakte Kasper een doelpunt. In de tweede helft ben je de bovenliggende partij, maar kregen zij één kans en die ging erin. We hebben een uitdoelpunt te pakken. Als je thuis met 1-0 wint dan ben je door. Zo simpel is het. Ik moet het nog maar zien of zijn in een volle ArenA zo’n niveau kan halen.”