© Proshots

Over een paar weken gaat de transfermarkt weer open en dan zullen alle grote clubs uit Europa weer met geld gaan smijten alsof het niks is. En een van de meest gewilde spelers draagt het rood en wit van Ajax om zijn schouders: Matthijs de Ligt.

Droom

Dat de top van Europa achter De Ligt aan zit is geen nieuws meer. Borussia Dortmund is de volgende club in het rijtje van illustere clubs die naar verluidt achter de handtekening zit van de vice-aanvoerder van Ajax. Maar volgens het Duitse Kicker gaat die interesse niet verder dan een stoute droom. Een mogelijk prijskaartje van 40 miljoen euro is voor die Schwarzgelben te hoog gegrepen. Volgens Kicker is De Ligt de ideale opvolger van Sokratis Papastathopoulos, die op weg lijkt naar Arsenal.

Buitenlandse topclubs

Volgens buitenlandse media wil niet alleen Dortmund de Nederlands international binnen hengelen. Europese topclubs als Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Bayern München en Manchester City azen ook op de diensten van De Ligt. Of de Ajacied dit seizoen de overstap naar het buitenland zal maken is nog maar de vraag. Zijn contract loopt nog tot 2021 en in het programma van Het Seizoen Van, van Fox Sports, liet De Ligt weten nog niet klaar te zijn bij Ajax.

Update 30 mei 

Het Duitse Sport BILD meldt dat Borussia Dortmund een nieuw bod zou hebben uitgebracht op Matthijs de Ligt. Hoe hoog het bod is, is nog niet duidelijk. Eerder deze week liet Kicker weten dat de Ajax-verdediger niet betaalbaar zou zijn voor Dortmund.