Ajax won zondag met 2-0 van Feyenoord. Daarmee begint Ajax goed aan 2018. Matthijs de Ligt zag een wedstrijd waarin Ajax vooral aan het zoeken was naar openingen. “De wedstrijd was een beetje een schaakwedstrijd. Het was een wedstrijd met weinig kansen, zeker in de eerste helft. Het was zoeken naar de ruimtes om die kansen te creëren. Ik denk dat wij in de eerste helft twee kansjes hebben gekregen en zij één hele behoorlijke. Verdedigend stonden we allebei goed. We wisten dat we er in de tweede helft boven op moesten klappen, omdat zij in de eerste helft vooral achter de bal aanliepen. In de tweede helft begonnen we erg goed met twee snelle goals”, laat het talent weten aan AT5.

“Je merkte dat wij laks werden aan de bal na de 2-0. We gingen vaker voor eigen succes. Het is dan zaak om er echt overheen te walsen, maar dat hebben we niet gedaan”, vervolgt hij. “Daardoor kregen we nog wat kleine aanvallen tegen. Maar goed, ik moet ook niet te pessimistisch gaan lopen doen. We hadden er alleen wel wat meer kunnen maken in de tweede helft.”

De Ligt was blij met de steun van de Ajax-fans. “Ruim voor de aftrap stonden ze al vol achter ons en dat heeft zeker een steentje bijgedragen vandaag. Als ik geen voetballer was geweest stond ik ook in één van de vakken, denk ik. Zeker vandaag.”