Frank Demouge was zondagmiddag één van de uitblinkers bij FC Utrecht. De ploeg van Ton Du Chatinier liet geen spaan heel van rivaal Ajax. Demouge bewoog zich na afloop ontspannen door de catacomben van de Galgenwaard.

Met een kopbal op de paal was Demouge als eerst heel dichtbij een goal voor Utrecht. Wie het aantal mogelijkheden voor de sterke spits turfde, kwam op zes uit. Steeds viel de bal niet goed of redde Maarten Stekelenburg.

“We hebben allemaal lekker gespeeld”, constateerde Demouge na afloop tegenover Goal.com. “Vanaf de eerste minuut hebben we Ajax onze wil opgelegd. Of ik daar verbaasd over was? Nou, niet echt. De ploeg heeft bewezen dat al eerder te kunnen. Maar je moet het wel even doen.”

Utrecht staat inmiddels te boek als de angstgegner van Ajax. Demouge kan er om lachen. “Ze houden er niet van om hier te spelen”, zegt hij, alvorens de kleedkamer van Utrecht in te lopen. Opmerkelijk genoeg is de stemming in de kleedkamer goed, maar niet euforisch. Ajax verslaan begint kennelijk te wennen in Utrecht.