Denemarken heeft zaterdag de eerste WK-wedstrijd gewonnen. Peru werd met 1-0 verslagen. Die zege was enigszins wat fortuinlijk te noemen, want de Zuid-Amerikanen misten nogal wat grote kansen. Zeker in de tweede helft.

Vlak voor rust schoot Cueva een strafschop over het Deense doel heen. In de tweede helft zette Yusuf Poulsen Denemarken na zo’n 60 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Doelman Kasper Schmeichel hield zijn ploeg vervolgens meerdere keren op de been. Aan de andere kant kregen in de slotfase Nicolai Jorgensen en Christian Eriksen grote kansen om de score te vergroten, maar ook de Denen wisten niet meer te scoren.

(Oud-)Ajacieden
Chrisitan Eriksen begon natuurlijk in de basis. Lasse Schöne viel na 35 minuten in. De Ajacied verving de geblesseerd geraakte Kvist. Kasper Dolberg en oud-Ajacieden Viktor Fischer en Michael Krohn-Dehli bleven de gehele wedstrijd op de bank.

Argentinië
Nico Tagliafico heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen IJsland. De Ajacied begon in de basis bij de Argentijnen. Lionel Messi miste een strafschop.