Hij maakte afgelopen zomer de overstap van SC Heerenveen naar Ajax, de jonge Noorse vleugelspeler Dennis Johnsen.  Hij veroverde al snel de harten van Ajacieden. Bij Jong Ajax laat hij zien over een geweldige techniek te beschikken, en met zijn snelheid is hij een nachtmerrie voor verdedigers.

Bedreven

Dennis Johnsen maakte zijn debuut in het eerste tegen Roda JC, hij mocht vier minuten invallen. Tegen Willem II kreeg de Noor maar een minuut. De jonge speler krijgt zijn minuten bij Jong Ajax en laat daar zien dat hij een echte bedreiging kan vormen voor andere buitenspelers bij het eerste. Als Kluivert zou vertrekken, dan hoeft Ajax in ieder geval niet verder te kijken dan de beloften. Johnsen was bij Jong Ajax betrokken bij zes doelpunten in elf wedstrijden. Hij scoorde tegen Fortuna Sittard met een schitterende lob over de keeper heen, een goal die deed denken aan een andere Dennis uit een rijk verleden. De vleugelspeler scoorde vier keer en was twee keer de aangever bij een doelpunt.

Hij wordt bejubeld door allerlei verschillende analytici, zo zei Hans Kraay jr. na de thuiswedstrijd tegen Fortuna: “Hij is op dit moment al de beste buitenspeler van Ajax, hij doet me denken aan Jesper Gronkjaer.” De Noor rammelt dus al aan de poort bij het eerste elftal, dat is voor kersverse trainer Ten Hag een luxeprobleem. De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Jong Ajax thuis tegen FC Volendam, Johnsen speelde rechtsback Ties Evers helemaal zoek. De Noor kwam echter niet tot scoren die wedstrijd, maar bewees wel klaar te zijn voor het grote werk.

Pareltje

Hij heeft na zijn overstap van Heerenveen naar Amsterdam bewezen een parel te zijn voor de toekomst. Als de Noor binnen twee jaar een basisklant kan zijn, dan kan zijn carrière in een tweede versnelling raken. Een speler met het talent van Johnsen kan in zijn loopbaan heel ver komen, mits hij de juiste keuzes maakt. Ajax heeft in ieder geval een goede keuze gemaakt door hem aan te trekken. We zijn benieuwd naar zijn ontwikkeling in de tweede seizoenshelft als hij de lijn van de eerste periode kan doortrekken, dan worden het nog interessante maanden in Amsterdam. Voor nu heeft hij bewezen wat hij kan, sublieme voorzetten en flitsende acties kunnen voor hem fungeren als bodem om op te bouwen. De Noor moet voorlopig hopen op invalbeurten, Kluivert steekt vooralsnog in bloedvorm.