Denswil
Stefano Denswil

Stefano Denswil wil dolgraag met zijn nieuwe werkgever Club Brugge opnieuw naar het kampioenenbal. ,,Deze transfer is geen stap terug.”

Denswil koos bewust voor Club Brugge en liet andere clubs links liggen vertelt hij in het Algemeen Dagblad. ,,Er was ook interesse uit Duitsland,” zegt hij na aankomst in Spanje. ,,Dat lijkt misschien financieel interessanter, maar sportief niet meteen, door de zwaardere concurrentie.”

In hoeverre speelde jouw zaakwaarnemer Winnie Haatrecht een rol? Hij bracht hier eerder al Ryan Donk en Ruud Vormer naar Brugge. ,,Hij vertelde me dat ik hier de kans zou krijgen om me te ontwikkelen en dat dat gezien mijn leeftijd het beste zou zijn.”

Heb je ook met Vormer gesproken?
(knikt) ,,Ryan gaf al aan dat dit een heel warme club is. Toen Ruud hoorde dat ik in België was, belde hij meteen. ‘Moet je doen, man. Komen! Alles is top hier. Dan gaan we er samen een mooi jaar van maken.’ Ik voel ook wel dat ik hier heel warm ontvangen word en ben nu al blij dat ik deze keuze gemaakt heb.”

Een overstap van Nederland naar België wordt gezien als een stap achteruit, toch?
,,Dat vind ik dus niet. Club staat eerste in de competitie, zit nog in de beker en speelt straks nog Europa League. Ajax speelt straks ook maar Europa League, hoor. Dat kun je dus niet zien als een stap terug. En hier doe je altijd mee om de prijzen. Met Club kunnen we ook proberen om de Champions League te halen. Ik ben hier gekomen om daar een aandeel in te hebben.”

Stefano Denswil kreeg op 30 december te horen dat hij transfervrij mocht vertrekken bij Ajax en heeft op 3 januari een contract voor 3,5 jaar getekend bij het Belgische Club Brugge.

Ajax nieuws Ajax1.nl