Het is inmiddels een jaar geleden dat Stefano Denswil bij Ajax vertrok, maar afgelopen weekend was de verdediger weer even in Amsterdam: “We hadden tot dinsdag vrij en omdat ik toch in Zaandam was, heb ik Herman Pinkster (begeleider Ajax, red.) gebeld. Ik wilde graag naar Ajax-Excelsior kijken en heb dat ook gedaan”, vertelt hij aan De Telegraaf.

De 22-jarige verdediger speelt momenteel bij Club Brugge en lijkt daar inmiddels zijn draai te hebben gevonden: “Het eerste halfjaar speelde ik niet alles. Dat had puur met aanpassingsproblemen te maken, want hier in België wordt heel anders gevoetbald dan in Nederland. Bij Ajax was me geleerd dat een verdediger belangrijk is in de opbouw, maar bij Club Brugge ging het allereerst om mijn verdedigende taken.”

Inmiddels heeft hij de draad opgepakt en dit seizoen speelde hij al zestien competitiewedstrijden, telkens maakte hij de volle negentig minuten. “Ik krijg hier de kans me te onderscheiden. onderscheiden. Daarom heb ik ook geen seconde spijt gehad van mijn overstap, de kans op speeltijd was bij Ajax gewoon veel kleiner. Zo eerlijk moet je zijn. De trainer (Frank de Boer) zag het niet echt in me zitten”, aldus Denswil. Ondanks dat kijkt hij positief terug op zijn tijd bij Ajax: “Omdat ik dankbaar ben voor de opleiding die ik daar heb gehad. Ik zal altijd een Ajax-jongen blijven.”