Stefano Denswil geniet nog steeds na van zijn doelpunt tegen FC Twente. De verdediger maakte gisteren met zijn hoofd de openingstreffer. “Ik maakte wel een kopbeweging, maar de bal viel eigenlijk een beetje op mijn hoofd. Ik verlengde hem en zag hem binnenvallen”, zei Denswil na afloop tegen De Telegraaf.

Het talent kon zich volgens het dagblad niet meer herinneren wanneer hij voor het laatst in Ajax 1 had gespeeld. Hij moest na het duel tegen NAC Breda (op 7 december, 4-0) een hele tijd op de bank zitten. “Dat kwam omdat ik op de grens van het toegestane aantal competitiewedstrijden in het eerste zat.”

Ondanks de weinige speelminuten snapt Denswil waarom Frank de Boer niet voor hem kiest. “Ik heb begrip voor de keuze van de trainer”, laat hij weten. Natuurlijk wil iedere topsporter wekelijks presteren, toch moet de jongeling geduld hebben. “Ik wil daarom wedstrijdritme opdoen in Jong Ajax, want anders sta ik ook maar stil. Natuurlijk is het balen dat ik de dupe ben van de regelgeving.”

“Ik wil het liefst iedere wedstrijd spelen”, gaat de centrale verdediger verder. “Maar dat zit er nu gewoon even niet in. Als je in zulke wedstrijden als tegen FC Twente wordt opgesteld, moet je zorgen dat je er staat. Voor mijn gevoel is dat niet moeilijk, omdat ik elke dag met de jongens train.” Het is waarschijnlijk dat De Boer eerstvolgende duel (woensdag tegen RKC Waalwijk) opnieuw kiest voor Denswil. Niklas Moisander lijkt niet fit genoeg te zijn om zich weer bij de selectie te voegen.