Denswil
Stefano Denswil

Marc Overmars en Frank de Boer vonden Stefano Denswil niet goed genoeg, waardoor de verdediger transfervrij kwam en vertrok naar het Belgische Club Brugge. De linksbenige verdediger zegt geen wrok te koesterten jegens Ajax.

“Ik hoef hun ongelijk niet te bewijzen. Iedereen mag zijn mening hebben. Ik ga er voor mezelf alles aan doen om de top te halen. En dan zal vanzelf blijken of Ajax een fout heeft gemaakt”, zegt hij in De Telegraaf.

“Iedereen weet hoe het beleid van Ajax met spelers met aflopende contracten is en hoe het met Niklas Moisander en mij is gegaan. Maar het heeft geen zin om erover te praten. Als ze het niet in me zien zitten, kies ik een andere weg. Gelukkig heb ik in Jong Ajax en bij Jong Oranje ook een aantal clubs wél weten te overtuigen van mijn kwaliteiten.”

“Ik ben vooral heel blij met Club Brugge, maar verlaat Ajax met pijn in het hart. Het was nooit mijn intentie om op deze manier weg te gaan. In het ideale plaatje vertrek je na een aantal jaren basisspeler te zijn geweest. Helaas was dat me niet gegund. Ik wilde gaan spelen of op zijn minst een eerlijke kans krijgen met een aantal wedstrijden op rij. Maar ik voelde – ook door het aanblijven van Niklas Moisander – nooit dat die eraan zat te komen. Desondanks wilde ik het seizoen afmaken. Door bepaalde reacties en uitingen heb ik uiteindelijk echter besloten voor mezelf te kiezen.”

Volgens Denswil was er ook belangstelling uit grotere competities, maar koos hij voor Club Brugge omdat hij daar meer kans op speeltijd ziet. “Brugge is koploper van België, zit nog in de beker en speelt in de Europa League tegen Aalborg. Kortom, na Ajax een fantastische nieuwe uitdaging.”

Denswil is blij dat Ajax misschien nog iets aan hem kan verdienen. “Club Brugge kon me transfervrij overnemen, maar moet twintig procent van de transfersom afstaan als ze me verkopen. Ik ben dankbaar voor de opleiding die ik heb genoten. Dankzij Ajax werd ik de mens en speler die ik nu ben. Daarom hoop ik dat ik iets kan teruggeven voor alle mooie jaren.” Ajax nieuws Ajax1.nl