De contractbesprekingen tussen Ajax en Stefano Denswil verlopen moeizaam. De verdediger wil meer speelminuten, maar die zekerheid kan de club hem niet geven. Voorafgaand aan Vitesse-Ajax is trainer De Boer duidelijk. “Hij moet Moisander voorbijstreven.”

Voor de Finse centrale verdediger is het mogelijk een goed moment om te verkassen. “Moisander speelt een heel constant seizoen en we kunnen begrijpen dat dit voor hem het moment is om naar een andere club te gaan. Anders speelt hij nog zes jaar bij Ajax”, lacht De Boer. “Maar het ligt er ook aan of hij ambities heeft. Daar gaan we nog over praten.”

Een eventueel vertrek van Moisander zou de deur openen voor Stefano Denswil. “Wat ik hem kan bieden? Een plaats in de selectie. Als hij overtuigd is van zijn kwaliteiten, dan moet hij Moisander voorbij gaan”, zegt De Boer. “Hij heeft de kwaliteiten om net zo goed te worden en hij heeft kansen genoeg om zich in de basis te spelen. Het ziet er voor hem rooskleurig uit en daarom willen we ook verlengen en opwaarderen. Dat is een teken van vertrouwen.”