Timothy Derijck speelde vandaag een bizarre wedstrijd waarin geen element miste. Onbewust kwam de speler in botsing met doelman Tyton die daarna ernstig geblesseerd werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik probeerde de spits voor me te houden. Tyton kwam uit en dook precies met zijn voorhoofd op mijn knie. Gelukkig is hij weer bij bewustzijn.” De keeper van de Eindhovenaren liep een ernstige hersenschudding op en is opgenomen op de afdeling neurologie, zo meldde PSV.

Na het ongeval met de doelman van PSV keerde de wedstrijd om. “Ik probeerde mijn hoofd niet bij Tyton te houden, maar het was lastig. Je moet weer verder en je kunt er op dat moment niet blijven stilstaan,” aldus Derijck tegenover EredivisieLive.

Van tevoren had de PSV’er een gelijkspel prima gevonden, maar op basis van de tweede helft niet. “We dachten bij de 2-1 er overheen te gaan. We kregen een paar kansen, het was kut dat ze de 2-2 maakten.” Hij vond het vooral zonde dat PSV de voorsprong niet kun vasthouden. “Dat is zuur, zeker op basis van het begin van de tweede helft.”