Johan Derksen heeft vanavond fel uitgehaald naar Ajax. Zo noemde de hoofdredacteur van Voetbal International het optreden van Uri Coronel ,,hypocriet en onbeschaafd”.

Derksen kraakte het optreden van de voorzitter van Ajax omdat hij een onderhoud met een woedende Johan Cruijff in het geheim heeft opgenomen. ,,Het lijkt bij Ajax de KGB wel. Alles is getaped. Ajax moet zich diep schamen. Mensen die dit flikken mogen de naam Ajacied nooit meer dragen.”

Derksen ziet in Coronel, die woensdagavond zijn positie als voorzitter van het bestuur van Ajax ter beschikking stelde, de kwade genieus achter de machtsstrijd in de Arena. ,,Coronel heeft onrust gezaaid. Hij heeft Johan Cruijff willens en wetens beschadigd door te citeren uit mails en documenten. Het is onbeschaafd dat een voorzitter dit doet,” fulmineerde Derksen.

,,Laat ik één ding zeggen: Cruijff heeft geen computer en als enige Nederlander geen mobiele telefoon. ,,Toch belandden uit zijn naam mails en notulen op straat. Hoe? Daar heeft Cruijff meteen zijn grootste fout gemaakt. Hij is in zee gegaan met een zaakwaarnemer, meneer Koopmans, die een ijdeltuit en zelfingenomen kwal van jewelste is. Dat was dom van Cruijff, want die meneer stuurde uit zijn naam allerlei mails.”

Volgens Derksen is vooral Cruijff de grote verliezer van de tweespalt bij Ajax. ,,Echt, geloof me, het enige dat Johan bij Ajax wil, is helpen. Dat is hem nu wel heel moeilijk gemaakt.”

Tekst: AD