Het is hard gegaan met Sergino Dest de afgelopen weken. De jonge verdediger draaide de hele voorbereiding mee met Ajax 1 en verbaasde daar vriend en vijand.

Hij maakte zoveel indruk dat hij afgelopen zaterdag tegen PSV zelfs zijn debuut mocht maken in de basis. De verdediger kan terug kijken of een goed debuut, al baalt hij nog wel van één moment: zijn bal op de paal. “Ik heb het filmpje vaak teruggekeken. Dan denk ik: shit, had ik ‘m maar gescoord. Ik zat al te denken hoe ik dan zou juichen”, vertelt hij aan AT5. Of hij zaterdag een nieuwe kans krijgt om zijn eerste goal te maken, is nog even afwachten: “Ik weet niet of ik in de basis zal staan, ik weet wel dat we gaan winnen. Die drie punten gaan mee naar huis”, is Dest overtuigd.

Nu Dest zich zo snel ontwikkelt, rijst plotseling ook de vraag voor welk land hij als international wil uitkomen. Dest is half-Amerikaanse en kwam tot nu toe uit voor de Amerikaanse jeugdelftallen. Afgelopen zomer speelde hij op het WK O20. “Het Nederlands elftal roept me nu ook niet op, dus ik heb nu geen keuze. Maar als Oranje een optie is, zal ik het zeker overwegen”, aldus Dest.