Sergiño Dest maakte zaterdag zijn officiële debuut voor Ajax. De 18-jarige verdediger bekroonde zijn debuut met het winnen van de Johan Cruijff Schaal en wist het debuut bijna op te luisteren met een doelpunt. “Ik ben heel erg blij. Het is mooi dat je gelijk bij je officiële debuut een prijs kan mee pakken. Dat hebben we vandaag gedaan. Ik vond het wel redelijk gaan. Ik maakte een paar foutjes, dus dat zijn goede leermomenten. Vooral verdedigend gezien”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Ik kan er zeker van genieten op het veld. Dit is je droom van kleins af aan. Het publiek van Ajax is echt fantastisch. Je voelt je gelijk thuis als je hen hoort zingen. Echt geweldig. Ik voelde die steun al tijdens de warming-up. Het publiek is geweldig en het is schitterend om hier voor te mogen spelen”, vervolgt Dest, die geduldig op zijn kansen blijft wachten. “Ik heb veel ups en downs gehad. Nu ben ik hier, maar dat kan ook zomaar weer weg gaan. Dus het is aan mij nu de taak om dat vast te houden. Ik moet zo door blijven gaan. Ik moet wachten op mijn kans en grijpen als ik die krijg.”

“Dit shirt ga ik ophangen en gaat nooit meer uit mijn huis. Het was een perfect debuut geweest als ik die bal op het laatst er nog in had geschoten, maar helaas. De trainer vond dat ik het goed had gedaan. Ik heb mijn vader ook al kort even gezien en hij was natuurlijk ook enorm trots. Zulke momenten zijn onvergetelijk.”

Ziyech: “Ik voel me echt thuis bij Ajax”