Een van de spelers die zich positief onderscheidt tijdens de voorbereiding is Sergino Dest. De rechtsback speelde donderdag als enige veldspeler 90 minuten mee in het met 2-1 gewonnen duel tegen Watford. De Telegraaf denkt dan ook dat de verdediger op koers ligt om te gaan spelen tijdens de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Ook Erik ten Hag is positief over zijn pupil en geeft aan dat Dest een optie zou kunnen zijn. “Als je dit kunt tegen een Premier League-club en de nummer twee van Turkije, dan kan het ook in de Cruijff Schaal en in de competitie”, aldus de Ajax-trainer. “Natuurlijk maakt hij nog fouten, maar hij doet ook heel veel goed. Hij heeft de voorwaarden. Vorig jaar hadden we Noussair Mazraoui in zo’n zelfde proces. Dat zou dit jaar ook met hem kunnen gebeuren, maar dat hangt er vanaf hoe hij meegroeit.”

“Als de trainer me opstelt, dan ben ik er klaar voor”, reageert de rechtsback zelf. “Ik hoop het wel. Het zou een heel goede ervaring zijn om in de ArenA te spelen. Ik vind dat ik goed kan aanhaken, maar dit is nog maar het begin.”