Veel Ajacieden kregen afgelopen dagen wat mailtjes van een luchtvaartmaatschappij: “Vergeet niet in te checken”, “Het boarden begint bijna” en ga zo maar door. Madrid had wit-rood-wit moeten kleuren, maar velen zagen -logischerwijs- af van een tripje naar de Spaanse hoofdstad, nu Ajax niet in de finale staat.

Toch hebben niet alle Ajacieden hun tripje gecanceld, sommigen zijn toch naar Madrid afgereisd en begeven zich nu tussen tienduizenden Engelsen. Eén van hen is Pieter-Jan Roijakkers. We spraken met hem over hoe het nu is in Madrid.

Hi Pieter-Jan! Jij was waarschijnlijk één van de vele Ajacieden die z’n reis naar Madrid al geregeld had…
“Klopt, al voor het duel met Tottenham hadden we onze reis geboekt. Dat was nog niet eens zo goedkoop: een rechtstreekse vlucht vanaf Eindhoven en 3 nachten in het centrum van Madrid. We waren toch nog €2.500 kwijt voor 2 personen.”

Oef, dat is een flink bedrag inderdaad. Heb je nog even overwogen om thuis te blijven?
“Heel eventjes, maar niet lang eigenlijk. Mijn vrouw zou ook mee gaan, dus we hadden al snel zoiets van: we gaan gewoon en maken er maar een mooi weekend van.”

Snap ik! Ga je de finale daar wel ergens kijken, of probeer je het vermijden?
“We hebben geen kaarten voor de wedstrijd, maar die hoef ik eerlijk gezegd ook niet, nu Ajax niet in de finale staat. We vermaken ons wel op een andere manier. Al blijft het moeilijk om die thuiswedstrijd tegen Spurs te vergeten, zeker nu. We proberen ver te blijven van alles dat met voetbal te maken heeft vanavond. Er komen nog wat Ajacieden hierheen vandaag en dan zoeken we elkaar op voor een biertje.

Hoe is de sfeer daar, met al die Engelsen?
“Tot nu toe is de sfeer leuk. De Engelsen zijn wat luidruchtig en kunnen flink drinken haha, maar de sfeer is goed. En ze zijn allemaal ongelofelijk lovend over Ajax. Ze geven ook toe dat Ajax die finaleplek eigenlijk had verdiend en het mooiste voetbal heeft gespeeld.”

Hoe zien je plannen er verder uit voor de komende dagen?
“We gaan zondag alweer naar huis, we zijn donderdagavond aangekomen hier. Dus nog even de stad in en genieten van het zonnige weer. Stiekem ben ik toch ook wel een beetje trots om hier te lopen als Ajacied en al die complimenten te krijgen. Dat verzacht de pijn toch wel een beetje.”

4 dingen om te doen als je de Champions League-finale wilt ontlopen