De Ajax A2 wordt tot het einde van het lopende seizoen getraind door voormalig jeugdtrainer Dick de Groot. De geboren Amsterdammer verliet de jeugdopleiding in 2007. Hij was toen al ruim 32 jaar in dienst bij Ajax. De Groot neemt het stokje over van Gery Vink, de trainer die Jong Ajax voorlopig onder zijn hoede neemt, in verband met de aanstelling van Frank de Boer als hoofdtrainer van het eerste. De Boer was coach van de A1.

Over de carrière van De Groot als Ajacied is een lijvig en boeiend boek te schrijven, zo is te lezen op de officiële clubwebsite van Ajax. De jeugdtrainer werd op 13 juli 1941 geboren in de Watergraafsmeer en groeide onder meer op met Piet Keizer en Johan Cruijff. Na zijn actieve voetbalcarrière, bij Volendam en bij de amateurs van Ajax, werd De Groot door Rinus Michels en Bob Haarms gevraagd als trainer van Ajax D1. In de daaropvolgende jaren was hij betrokken bij vrijwel alle jeugdelftallen.

Dick de Groot was onder meer trainer van Dennis Bergkamp, Ronald en Frank de Boer, Bryan Roy en Michel Kreek. In zijn lange periode als jeugdtrainer, zat hij ook zes jaar in de Ondernemingsraad van Ajax. Bij zijn afscheid werd De Groot – al 50 jaar Ajax-lid – benoemd tot Lid van Verdienste. Op 14 december 2010 werd De Groot gekozen in de Ledenraad van Ajax.


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.