De linksbackpositie bij Ajax: eens bezorgde het trainer Frank de Boer kopzorgen, tegenwoordig één van de best bezette plekken in het elftal. Op weg naar het seizoen 2013-2014, kon de technische staf kiezen uit liefst vier gegadigden. Nadat Mitchell Dijks de bui al zag hangen en voor een éénjarig dienstverband bij SC Heerenveen koos, lijkt ook Dico Koppers te vertrekken.

Tubantia meldt vanmiddag dat de blonde verdediger vandaag de medische keuring heeft ondergaan en een contract zal tekenen bij de Tukkers. Koppers, die twee jaar geleden zijn debuut beleefde, werd de tweede seizoenshelft van het afgelopen jaar verhuurd aan ADO Den Haag. In de veertien wedstrijden die hij daar speelde, maakte hij een degelijke indruk. De 21-jarige linksback, die twee jaar geleden in de Europa League de Portugese ster Nani ogenschijnlijk moeiteloos uit de wedstrijd speelde, had nog een contract tot 2015.

Dat de jongeling wilde vertrekken, is niet zo verwonderlijk. Nu de talentvolle Deen Nicolai Boilesen hard op de weg terug is en Ajacied van het Jaar 2012-2013 Daley Blind doorgaat met waar hij gebleven was, lijken de mogelijkheden van Dico Koppers wel erg beperkt. Nu zal hij in Enschede moeten aantonen beter te zijn dan Robbert Schilder en Nicky Kuiper. Hoeveel Twente precies betaalt, is niet zeker: het zal gaan om enkele tonnen.

Doe mee met de Eredivisie voetbalpoule 2013/2014. Prijzenpot 7.000 euro. Doe gratis mee.