Waar Ajax zaterdag eenvoudig met 0-4 won van Heerenveen, haalde PSV eerder op de avond nog iets harder uit tegen FC Emmen 6-0. Volgens Gertjan Verbeek maken de Eindhovenaren meer de indruk écht te willen winnen dan Ajax.

“Wat heel opvallend is: bij PSV zie je na de 2-0 dat ze de 3-0 en 4-0 willen maken. En na de 4-0 zie je dat ze 5-0 en 6-0 willen maken,” zegt Verbeek bij FOX Sports. “Als je alleen al ziet hoe Hirving Lozano de 6-0 viert… Dat plezier, die spelvreugde, die gedrevenheid zie ik veel minder bij Ajax.”

De analist zag dat Ajax de voet al iets van het gaspedaal afhaalden, nadat de zege veilig leek. “Die hebben na de 2-0 al zoiets van: dit zit in de pocket en als we zo doorvoetballen, scoren we nog wel één of twee keer. Maar Ajax heeft niet de drive.”

Verbeek benadrukt dat Ajax nog alle zeilen moet gaan bijzetten, wil het nog aanspraak maken op de landstitel dit jaar. Het gat tussen de nummer 1 en 2 op de ranglijst is na negen speelronden vijf punten. “Op doelsaldo staat Ajax ook achter PSV. PSV kan punten verspelen, maar tegen wie? Ajax moet eerst nog maar zien of ze langszij kunnen komen.”

‘Feyenoord geen zin in Klassieker, afspreken onder de 10 te blijven’