Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Kolbeinn Sightórsson zijn weer aangesloten bij de groep. De vier spelers hadden om verschillende reden nog langer vakantie. Vooral rechtsback Van der Wiel heeft van zijn vakantie genoten.

Van der Wiel is pas 23, maar heeft de halve wereld al gezien. Na het behalen van het kampioenschap ging hij met Ajax naar Amerika. De verdediger speelde ook met het Nederlands Elftal twee wedstrijden, namelijk tegen Brazilië en Uruguay.

De eerste reis van het nieuwe seizoen (Amsterdam – Nürnberg) verliep minder goed. ”Dit was de slechtste vlucht van allemaal. Door de vertraging en turbulentie verliep het niet helemaal voorspoedig.”

Van der Wiel had vier weken vakantie. Die vier weken vakantie hebben hem goed gedaan. Hij kwam op prachtige plekken zoals. Curaçao, Miami, Las Vegas, Bahamas en Bali. ”Ik vind het mooi om wat van de wereld te zien. Het is niets voor mij om maar op één plek te zitten. Gelukkig kreeg ik afgelopen maand de kans om heerlijk te ontspannen op een paar prachtige plekken.”

”Het jaar is voorbij gevlogen. Ik heb vandaag wel een paar keer teruggedacht aan het WK. Het waren mooie weken, maar uiteindelijk ook teleurstellend vanwege de verloren finale. Toch zijn nu een jaar later toch ook veel mooie herinneringen blijven hangen”, aldus Van der Wiel over het WK in Zuid-Afrika.

Van der Wiel heeft erg veel zin in het nieuwe seizoen. ”Die vier weken vrij hebben me goed gedaan. Het was top dat de trainer me de rust heeft gegund die ik na een lang seizoen (en naweeën van het WK, red.) nodig had. Ik vond het ook echt leuk om de boys vanochtend weer op de club te zien. Even lekker praten met elkaar en uitkijken naar het nieuwe seizoen. Met de nieuwe aankopen zijn we er ten opzichte van het kampioensjaar een stuk op vooruit gegaan. We zijn er als team sterker op geworden. Bovendien beginnen we nu al vanaf de voorbereiding met Frank de Boer. Hij gaat ons alleen nog maar beter maken. Het doel voor het nieuwe seizoen is dan ook simpel: opnieuw kampioen worden.”