Miskopen en Ajax gaan net iets te vaak hand in hand. Dit terwijl PSV regelmatig goede gerichte aankopen doet, Guardado is één van de vele voorbeelden. Volgens Sjoerd Mossou zijn het niet de kwaliteiten van de speler die de doorslag geven, maar de plaats waar deze verblijft.

De columnist van het Algemeen Dagblad is lovend over de Brabantse dorpen rondom Eindhoven waar de nieuwe spelers van PSV worden gehuisvest. Dit staat volgens hem in groot contrast met de plaats waar spelers van Ajax volgens hem ‘gedumpt’ worden, namelijk Diemen-Zuid.

”Bij Ajax hadden ze jarenlang de onzalige gewoonte om nieuwe aankopen onder te brengen in Diemen-Zuid, bij voorkeur in koude, kale nieuwbouwhuizen met lamellen voor de ramen en laminaat op de vloer. De teammanager reed een keertje mee naar de dichtstbijzijnde IKEA, trakteerde op gehaktballetjes, bestelde een kunstlederen bankstel (model ‘Klippan’) en klaar was Kees. Ajax wenste de nieuwe aankoop nog veel succes – en vooral: heel veel plezier! In de film Becoming Zlatan krijg je een mooi beeld van die mores. De documentaire schept een beklemmend beeld van Zlatans eerste profvoetbaljaren, met één heel duidelijke moraal: wie zelfs de treurigheid van Diemen-Zuid overleeft,  kan de hele wereld aan. De meeste Diemense Ajax-aankopen mislukten faliekant”, aldus Mossou.

De volledige column is hier te lezen.