© Proshots

Mitchell Dijks heeft allerminst spijt van het half jaar dat hij bij Norwich City speelde. Dat vertelt hij in een interview met VI. “Als persoon en als speler was het een verrijking om bij Norwich te spelen. Ik voelde waardering en kon mijn geliefde spel spelen en me zo verder ontwikkelen.”, aldus Dijks.

“In mijn eerste weken werd ik direct tot Speler van de Maand gekozen”, gaat hij verder. “Het publiek in Norwich was geweldig voor me. Als ik mee opstoomde en in de hoek kwam stonden ze massaal op om te klappen. Zelfs bij een simpele ingooi klapte iedereen. Die waardering deed wel veel met me. Tijdens de laatste duels zong het hele stadion dat ik bij moest tekenen. Als ik dit nu zo vertel en eraan terugdenk, krijg ik gewoon weer kippenvel.” Norwich City werd uiteindelijk achtste in de Championship, een plek die geen recht geeft op een plaats in de Play-offs. “Als we de Premier League hadden gehaald, was ik zeker gebleven, maar sportief was het nu ook voor mij een moment om verder te kijken. Ik heb in Engeland naam kunnen maken en merk dat ook uit de interesse. Het voetbal daar past bij mijn spel en mijn lichaam. Ik word niet telkens afgefloten als ik mijn fysieke kwaliteiten gebruik, dat is een groot voordeel.”

Tussen het drukke programma door had Dijks ook tijd om Ajax in de gaten te houden. “Ik heb daarvan genoten, vond het erg knap dat de finale werd bereikt. Maar natuurlijk keek ik soms ook wel met een kleine jaloerse blik, omdat ik dat zelf ook graag met Ajax mee had willen maken. Of dat komend seizoen kan, is lastig om nu te zeggen. Ik ben weleens eerder afgeschreven bij Ajax en heb me toen via Heerenveen en Willem II ook terug geknokt. Ik zie nu wel wat er op mijn pad komt, maar geef elke dag alles. Fysiek en mentaal ben ik helemaal klaar voor een nieuw seizoen.” Dijks heeft nog geen idee waar hij aankomend seizoen speelt. “Op dit moment weet ik niet waar mijn toekomst ligt, maar er spelen wel wat dingen op de achtergrond. Ik wacht wel af, maar ben klaar en topfit om scherp van start te gaan.”