Mitchell Dijks baalt ervan dat Ajax gistermiddag heeft verzuimd om weer de koploper van de Eredivisie te worden. De wedstrijd tegen NEC, die daarvoor gewonnen moest worden, eindigde in een 2-2 gelijkspel. “Het is een enorme tegenvaller. We kunnen eindelijk weer op de koppositie komen en dan speel je gelijk… Het is echt zuur”, vertelt Dijks voor de camera van AT5.

“Ik denk dat we na de 2-1 er een beetje te gemakkelijk over dachten. We dachten dat het wel klaar was en dat we die drie punten hadden”, vervolgt de linksback. “Volgens mij hebben ze maar drie kansen gehad en daar schieten ze er twee van binnen. Dus ik denk dat het dan toch met onze mentaliteit te maken heeft.”

Toch denkt de 23-jarige verdediger dat Ajax volgende week beter voor de dag komt. “Het is slecht dat ik het zeg, maar dat is natuurlijk een andere wedstrijd. Daar zal iedereen scherp moeten zijn. Iedereen was net heel down in de kleedkamer. Iedereen is stil en sommige spelers zijn al weg. Het voelt echt als een nederlaag. Ik denk dat het morgen dus niet echt genieten is.”