Mitchell Dijks is tevreden over zijn prestaties bij Ajax tot nu toe. De linksback speelde tot nu toe alle belangrijke wedstrijden en gaf al drie keer een assist. De verdediger vertelt tegenover Metro over zijn overgang en het Nederlands Elftal.

“Ik moest me in het begin wel een klein beetje aanpassen. Het gaat natuurlijk allemaal wat sneller, maar ik heb een Ajax-achtergrond dus ik weet hoe ze spelen en dat is wel lekker. Dus grote problemen had ik niet”, vertelt de lange linksback van de selectie van Frank de Boer.

Een openbaring voor Ajax waren zijn voorzetten die al voor veel gevaar hebben gezorgd. “Daar train ik heel veel op met Frank de Boer en Dennis Bergkamp en dat uit zich nu in de wedstrijden. Behalve mijn voorzet ben ik één op één nauwelijks te kloppen. Dat is ook niet onbelangrijk voor een back, denk ik. Ik hou ook wel van opbouwen en rushes maken, maar De Boer wil power in het team en Gudelj en ik helpen hem daarbij.”

Over het Nederlands Elftal is Dijks duidelijk. “Nee, daar ben ik totaal niet mee bezig. Je hoort natuurlijk wel links en rechts dat Jetro Willems geblesseerd is, maar ik focus me volledig op Ajax. Ik kom van ver, van Willem II, en ik heb mijn debuut gemaakt in de Champions League. Het gaat allemaal rap nu. Nu winnen we de openingswedstrijd in de competitie met 0-3 en dat is een heerlijk gevoel. Maar aan Oranje heb ik nog geen moment aan gedacht. Nu misschien, omdat jullie erover beginnen”, besluit Dijks. Ajax nieuws Ajax1.nl