Mitchell Dijks speelde afgelopen zaterdag in de Amsterdam ArenA weer een solide partij tegen Willem II. De verdediger die dit seizoen overkwam van de club uit Tilburg staat bij Ajax langzamerhand bekend vanwege zijn goede voorzetten en zijn doorzettingsvermogen. AjaxLife ging in gesprek met de oud-speler van de ploeg van Jürgen Streppel.

“Ik voelde niet echt druk om te laten zien dat ik het niveau van Willem II ben ontgroeid. Het gaat lekker en ik speel mijn wedstrijden, ik groei er een beetje in. Nu moet ik proberen om dat vast te houden”, vertelt Dijks over de over de ontmoeting met Willem II.

Over het verschil tussen Ajax en Willem II is Dijks duidelijk. “Ik kom van Willem II, dat is een stapje lager, en dan speel je direct tegen Wolfsburg. Dat was even wennen. De eerste vijf minuten kreeg ik geen lucht… Pas als je lekkere wedstrijden speelt, groei je erin en eigenlijk ben ik nu een vaste waarde. Zo voel ik me ook. Dat oefenpotje heeft veel waarde voor me gehad. Ik heb dat altijd even nodig, ritme opdoen en wedstrijden spelen. Nu sta ik er gewoon.”

Dijks zegt ook dat de voorzetten geen automatisme is. “Mijn voorzetten gaan lekker. Iedereen komt voor de wedstrijd naar me toe. ‘Speel die bal meteen,’ zeggen mijn teamgenoten. Dennis Bergkamp en Frank de Boer staan op de trainingen in mijn lijn en vertellen hoe ik de bal moet spelen. Ik geef wel twintig voorzetten per week, dat werpt vruchten af. Je moet een paar keer een voorzet geven en dan heb je het gevoel gewoon”, aldus de linksback van Ajax.

Voor Ajax begon het seizoen met een debacle in de voorronde van de Champions League, maar in de competitie start Ajax een stuk beter. Dijks: “Voor AZ-uit was er wat irritatie en kwam er kritiek los. Ik snap wel dat mensen kritiek uiten, er is natuurlijk veel druk bij Ajax. Ik heb me erop ingesteld en het team ook. Met twee keer 3-0 hebben we het goed gedaan.” Ajax nieuws Ajax1.nl