Mitchell Dijks speelde maandagavond voor Jong Ajax, nadat trainer Marcel Keizer hem tijdens de wedstrijd tegen Sparta op de tribune had gezet. Het regionale NH meldt dat Ajax de verdediger verbood om na afloop met de media te praten.

Dijks werd afgelopen zomer tot ieders verrassing aan zijn contract gehouden, toen Ajax er niet in slaagde een geschikte linksback te vinden. Na in eerste instantie een aantal wedstrijden in de basis gestart te mogen hebben, is Dijks zijn plek inmiddels alweer kwijt geraakt. Vermoedelijk werd Dijks verboden voor de camera te verschijnen, omdat de club niet wilde dat hij zijn ongenoegen over zijn situatie zou uiten.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger begrijpt dat dit een moeilijk periode voor Dijks moet zijn, maar looft de inzet van de linksback: “Zijn karakter is dusdanig goed dat hij vol voor de wedstrijd gaat en in de training zit. Chapeau. Of hij de stap naar het eerste weer kan maken? Dat is niet aan mij. Hij traint hard en gooit zijn ziel en zaligheid erin.”