Mitchell Dijks was de eerste seizoenshelft één van de vaste krachten in het team van Frank de Boer. Na een stroeve start liet de verdediger regelmatig zien een steunpilaar te zijn voor de Amsterdammers. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gaf de verdediger tegenover de camera van AT5 te kennen dat hij wel toe is aan de winterstop.

Dijks is blij met de drie punten, zeker omdat de Ajacieden zich ervan bewust waren dat concurrent Feyenoord punten had gemorst. “We hebben drie punten gehaald. We wisten dat Feyenoord punten had laten liggen. De druk lag daardoor bij ons. Met totaal geen mooi voetbal toch drie punten, daar ben ik echt blij mee”, aldus de linksback.

De winterstop komt precies op tijd voor Dijks. “Ik kom zelf van Willem II, daar speel je één keer in de week. Nu speel je soms wel drie keer in de week, mijn lichaam snakt dan nu ook wel naar de winterstop. Daarom is het lekker dat we nu drie punten hebben, op naar 17 januari.” Dijks gaf daarnaast ook te kennen dat het hele team eigenlijk wel op is na een intensieve eerste seizoenshelft en toe is aan twee weken vakantie. “We gaan nu gewoon even lekker vakantie houden en dan zien elkaar 4 januari weer.”

Op de vraag wat het collectieve hoogtepunt was voor Ajax de eerste seizoenshelft. moest de verdediger het antwoord schuldig blijven. “Als teamprestatie is er eigenlijk geen hoogtepunt, we hebben niets behaald waar ik trots op ben. Voor mezelf is het natuurlijk wel fijn dat ik iedere week speel en dat het lekker gaat.”