Ajax neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen het Noorse Molde FK. Na het teleurstellende resultaat thuis tegen Celtic wil Ajax iets rechtzetten. Aangezien Molde op een kunstgrasveld speelt zal het voor de spelers anders aanvoelen. “Wij trainen er straks voor het eerst op. Zij zijn het gewend. De weersomstandigheden voor kunstgras zijn redelijk en regen kan bevorderlijk zijn voor ons spel. Maar inderdaad, de wedstrijden die we de laatste tijd op kunstgras speelden, gingen aardig.”

Frank de Boer ziet zijn ploeg donderdag op papier als favoriet. “Maar Molde heeft bewezen een teamprestatie te kunnen leveren. Tegen Standard Luik, waar het vrij hectisch is, hielden ze stand en in het zeer hectische Istanbul wonnen ze met 3-1. Dat betekent dat ze goed onder druk kunnen presteren.” De Boer vindt Molde een leuk team om naar te kijken en heeft ze dan ook goed geanalyseerd. “Zij wisselen de tactiek af. Als ze ‘hoog’ staan, willen ze gelijk ook druk zetten. Doen ze dat niet, zakken ze in en wachten geduldig op de fouten van de tegenstander. Ik vind het een leuk team om naar te kijken.”

Mitchell Dijks schoof tijdens de persconferentie aan bij zin trainer. Hij vindt dat Ajax de laatste tijd stappen heeft gemaakt. “We trainen goed op tactiek. Er wordt erg veel op de details gelet. Hoe het dan kan dat we in de Eredivisie zo vaak de nul houden en dat dat Europees niet lukt? In Europa zijn ze snel in de omschakeling. Als we dan lang in balbezit zijn, worden we wellicht wat slaperig. Dat zal ons nu niet meer gebeuren”, besluit Dijks stellig. “We moeten letten op hun counters, want ze hebben een aantal behendige spelers,” tekent Ajax.nl op uit de mond van de linksback.

Er wordt donderdagavond bij Molde FK – Ajax om 21.05 uur afgetrapt in het Aker Stadion. Ajax nieuws Dijks Ajax1.nl