Mitchell Dijks kreeg in de voorbereiding van dit seizoen de kans om zich te laten zien aan Frank de Boer. De verdediger overtuigde, sloot aan bij de A-selectie en maakte uiteindelijk zijn debuut voor Ajax. De jongeling zegt veel geleerd te hebben in zijn eerste periode bij de hoofdmacht van Ajax.

“Ik kreeg scheve gezichten toen ik bijvoorbeeld na een verloren wedstrijd op stap ging met vrienden. In een korte tijd heb ik al veel leermomenten gehad”, zei Dijks tegenover¬†HETsportmagazine. “Ook zal ik nooit meer handschoenen dragen. De dag na de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg ik veel commentaar, onder andere van Frank de Boer, over de handschoenen die ik aan had. Ook als het -30 graden is, speel ik gewoon met korte mouwen. Dat heb ik wel geleerd.”

De negentienjarige Dijks debuteerde voor Ajax in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal (4-2 verlies). In de Eredivisie maakte hij op 19 augustus zijn eerste minuten tegen NEC Nijmegen. Dat duel werd met 1-6 gewonnen door de ploeg van De Boer.