© Proshots

De een zijn dood is de ander zijn brood. In het geval van Mitchell Dijks was zijn brood de dood, of beter gezegd de blessure, van onder andere Sinkgraven, Viergever en Wöber. De linksback werd al meerdere malen afgeschreven en moest dit seizoen vaak vanaf de tribune toekijken. Gelukkig voor hem mocht hij de geblesseerd uitgevallen Wöber vervangen tijdens de wedstrijd tegen Excelsior.

Rentree

“Ja, ik sta weer op het veld. Het is wel gek”, zegt Dijks die zijn glimlach maar niet kan onderdrukken tegen Fox Sports. Toen Dijks op de tribune terecht kwam wilde hij weg, maar Keizer hield hem binnenboord. Hij kwam echter weinig aan spelen toe. De verbazing van Dijks dat hij weer het Ajax-shirt mocht aantrekken is dan ook niet gek. “Gister kwam de trainer naar mij toe en vroeg hij hoe ik me voelde. ‘Ik voel me goed’, zei ik. En nu heb ik weer minuten gemaakt.”

Blij

Je zou een getergde speler verwachten. Iemand die boos is dat hij niet speelt, maar zo’n persoon is Dijks niet. Met een lach van oor tot oor staat hij de media te woord en reflecteert hij op zijn prestatie van vanavond. “Het ging wel goed. Ik had een anderhalve maand last van blessures, maar nu sta ik er weer”, zegt Dijks trots. Het leek er tevens op dat Dijks niet de enige was die blij werd om weer eens op het veld te mogen staan. Het publiek was ook blij om Dijks te zien spelen. “Ik moest warmlopen en dan loop je toch met een beetje twijfel rond. Je denkt toch na over hoe de supporters erover denken. Ik trok dat hesje aan en dacht: ‘Nou, wat gaat er gebeuren.’ Gelukkig kreeg ik eigenlijk een staande ovatie en dat deed mij wel heel erg goed.”

Met het publiek achter zich speelde Dijks een prima wedstrijd. “Ik speelde wel lekker ja.” Zelfs steekpassjes en rushes langs de lijnen waren niet te veel gevraagd voor de linksback. “Ja, ik ben van alle markten thuis hé. Ik was toch al zo vaak afgeschreven, dus ik dacht laten we eens lekker gek doen”, lacht Dijks.

Basis

Door alle blessures wijst het erop dat Dijks zondag in de basis mag beginnen tegen AZ. Dijks: “Ja, dat zei de trainer, dus ik hoop het. Nu nog een assist of  een goal, dat zou wel heel mooi zijn”