Javairo Dilrosun was pas 16 toen hij Ajax verliet voor Manchester City. Er lag in Amsterdam nog geen contract voor hem klaar en hij besloot daar ook niet op te wachten. “Waarom ik geen contract kreeg bij Ajax? Ik heb echt geen idee. Vervolgens werd ik uitgenodigd door Chelsea en Manchester City. Die waren meteen concreet. Toen ik bij de laatste club op bezoek was, wist ik het meteen: daar wilde ik heen”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Hij trainde in Manchester een paar keer mee met het eerste elftal, maar een doorbraak leek er niet in te zitten. De inmiddels 20-jarige Dilrosun besloot daarom deze zomer verder te gaan kijken. “Ik wilde afgelopen zomer een stap zetten waarbij ik veel aan spelen toe zou komen. Hertha BSC is echt de juiste club voor me. Er was meer interesse, maar ik voelde dat ik daar een kans zou krijgen.”

En die kreeg hij inderdaad. Het gaat goed met Dilrosun. In 6 Bundesliga-duels maakte hij 2 goals en gaf hij 3 assists, mooie cijfers voor de buitenspeler. Mede dankzij zijn inbreng staat Hertha op dit moment vijfde in de Bundesliga.

Dilrosun legt overgang naar Manchester City uit