Aanstaande zondag staat het duel met VVV Venlo op het programma. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in Seacon Stadion De Koel. Miralem Sulejmani wil de wedstrijd snel beslissen.

Sulejmani werd zondag in het programma Studio Sport met Abe Lenstra vergeleken, vanwege zijn nieuwe kapsel. ”Mensen houden er nu eenmaal van om te vergelijken en over anderen te praten. Het is mijn leven en ik ben blij met mijn nieuwe kapsel. Grappig dat het bij veel mensen een gespreksonderwerp is. Maar natuurlijk zie ik de vergelijking met Lenstra wel als een mooi compliment. Hij is een grote legende in Nederland. En al helemaal in Heerenveen, daar weet ik als oud-speler van die club alles van”, zegt de Serviër op de officiële Ajax website.

De aanvaller is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. ”Zowel Ajax als ik persoonlijk hadden een goede start. Het is fijn om dit seizoen na een goede voorbereiding direct vanaf het begin al een vaste plek te hebben. Ik voel me er thuis en het gaat goed. Dat ik in twee wedstrijden drie goals heb gemaakt is natuurlijk mooi. Maar dat ligt inmiddels alweer achter ons. Het is nu mijn ambitie om die goede lijn vast te houden. Iedere week is er weer een nieuwe wedstrijd en dus ook een nieuwe kans om jezelf te laten zien.”

Sulejmani is erg tevreden over Kolbeinn Sigthórsson de nieuwe spits van Ajax. ”Kolbeinn is een goede spits, een echte quality player. Hoewel hij net gestart is, heb ik op trainingen en in wedstrijden al gezien dat hij de spelers is die we nodig hebben. Net als de meeste van ons is hij pas begin twintig, dus de komende jaren kan hij alleen nog maar beter worden.”

Zondag staat het duel met VVV op het programma. Ajax heeft vaak moeite om de wedstrijd vroeg te besslissen. ”Daarom moeten we zondag direct vol druk op de verdediging van VVV zetten. We moeten laten zien dat we naar Venlo zijn gekomen om te winnen. Als we op die manier van start gaan moeten we snel het verschil kunnen maken, het liefst al in de eerste helft.”

Sulejmani staat op dit moment samen met Tim Matavz bovenaan op de topscorerslijst van de Eredivisie. ”Ik ben niet iemand die zijn eigen doelpunten telt. Het is belangrijker om goed te spelen zodat je het verschil kan maken in wedstrijden. En of ik dan de goal maak of de assist geeft, maakt me dan niet zoveel uit. Al spreekt het natuurlijk voor zich dat iedereen wil scoren.”

Foto: afdb.nl – Oscar