De directie en raad van commissarissen van Ajax onder leiding van Uri Coronel verklaarden donderdagavond in het overleg met Johan Cruijff (voorzitter van het technisch platform) dat Dennis Bergkamp geen technische verantwoordelijkheid krijgt.

En dat was nu net de pijler van het advies van Johan Cruijff, Ajax-directeur Rik van den Boog (!) en de andere klankbordgroepleden. Zij wilden dat Frank de Boer, Wim Jonk en Bergkamp de volledige technische leiding in handen zou krijgen. De Boer zou de leiding krijgen over de A-selectie, Bergkamp over de jeugdopleiding en Jonk over de scouting. Voor het huidige hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink was geen plaats meer en Danny Blind kon alleen als assistent verder aldus de Telegraaf.

Dat Van den Boog dit nu niet doet, is volgens ingewijden onder druk van de raad van commissarissen en vanwege eerdere toezeggingen aan Blind en Olde Riekerink.

Hoe dan ook Van den Boog deelde Cruijff, De Boer, Jonk en Bergkamp in het bijzijn van Coronel mede dat er een streep door de naam van Bergkamp ging. Tot woede van Cruijff.