Kolbeinn Sigthorsson kwam afgelopen zomer over van AZ naar Ajax. De spits maakte woensdag zijn debuut in de Champions League in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon. Tot twee keer toe leek hij een assist op zijn naam te krijgen, ware het niet dat Miralem Sulejmani die kansen niet wist te verzilveren.

“Ik wilde winnen”, vertelde de Ijslander na het doelpuntloos gelijkspel tegen VoetbalPrimeur. “Dat is niet gelukt en daar ben ik een beetje teleurgesteld over. Dat ik mijn debuut in de Champions League heb kunnen maken is dan wel mooi.” Over het wedstrijdverloop is Sigthorsson redelijk te spreken: “We begonnen goed en speelden sterk positiespel. Af en toe kwamen de Fransen er gevaarlijk uit. Het was een fysiek sterke tegenstander, daaraan merk je dat dit een wedstrijd op het hoogste niveau is. 0-0 tegen Lyon is niet slecht, maar thuis willen we altijd winnen.”

“Voor rust was mijn spel wel in orde, in de tweede helft was het wat te slap”, kijkt Sigthorsson kritisch terug op zijn optreden. “Met mijn conditie maak ik stappen. Uiteindelijk heb ik het bijna de hele wedstrijd vol gehouden. Dat is positief. Ik voel me beter en beter.” De spits kwam extra naar Amsterdam voor dit soort wedstrijden: “Dit was een topwedstrijd op het allerhoogste niveau. Qua sfeer is dit anders dan bij AZ. De Champions League is natuurlijk ook een grotere competitie dan de Europa League. De sfeer was geweldig. Nogmaals: jammer dat we niet konden winnen.”

foto: afdb.nl- Oscar