© Proshots

Ajax speelde met veel geluk gelijk tegen FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad stond zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd met 2-0 voor in de Amsterdam ArenA. Na een hectische slotfase werd het nog 2-2. Na afloop sprak AjaxTV met Nemanja Gudelj: “Je komt 2-0 achter en je weet dat je deze wedstrijd niet mag verliezen, omdat je dan tweede staat. In de laatste tien minuten komen we nog terug tot 2-2 en heb je nog een paar kleine kansjes om te winnen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden.”

De Servische middenvelder speelde zondag een goede wedstrijd, hij speelde volwassen en trok zijn vorm uit de vorige wedstrijden door. Ondanks dat hij zelf goed speelde, moest hij toegeven dat Ajax met een gelijkspel goed weg kwam: “Het is knap dat we terug kwamen, maar ik hoorde net dat het geen penalty was.” Arek Milik mocht de penalty nemen, Gudelj werd na zijn misser tegen Feyenoord van het lijstje gehaald. “Nu zijn we lucky Ajax, alleen hadden we vorige week ook een penalty moeten krijgen. Die kregen we niet. Dan is dit wel een beetje karma.”

Na het gelijke spel tegen Utrecht staat Ajax nog steeds op de eerste plek, het staat voor PSV omdat de club een beter doelsaldo heeft. “We hebben het nu in eigen hand, moeten alle wedstrijden winnen. Het t team en ik hebben er vertrouwen in”, besluit Gudelj.