© Proshots

Morgenmiddag neemt Ajax O19 het in de UEFA Youth League op tegen PAOK O19. De Amsterdammers kijken vol vertrouwen uit naar de Europese ontmoeting. Danilho Doekhi vindt het moeilijk om wat te zeggen over de Griekse opponent. “We weten nog niet veel van ze. Onze trainer zal ons straks wat verder gaan inlichten. Ik weet wel dat ze met twee gelijke spelen de vorige ronde zijn doorgekomen. Je weet nooit wat je te wachten staat. Het zijn wedstrijden op hoog niveau, dus we zullen gefocust moeten blijven”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

De talentvolle verdediger kwam afgelopen zomer over van Excelsior, waar hij al voor debuteerde in het eerste elftal, en speelt nu met O19 in de Youth League. “Het is inderdaad mijn eerste seizoen bij Ajax en in de Youth League. Het zijn wedstrijden met iets extra’s. De competitie is ook mooi, maar bij deze wedstrijden is nog meer spanning, sfeer en iedereen kijkt er naar uit. Ik had mijn debuut al gemaakt bij Excelsior, maar ik wist dat ik hier in de O19 zou starten. Ik moet gewoon geduld hebben en mijn best blijven doen. En dan zullen we wel zien hoe het gaat verlopen. Doordat ik al een aantal jongens goed kende, heb ik me snel kunnen aanpassen. Dus ja, ik heb mijn plek wel gevonden.”

De ploeg van Aron Winter won tot dusver alle officiële wedstrijden. Het is ongeslagen in de competitie en in de vorige Youth league-ronde werd er overtuigend afgerekend met het IJslandse Breidablik. “We hebben een goede seizoenstart gehad. We hebben veel zelfvertrouwen. Zelf voel ik me ook goed, dus we hebben momenteel een goede vorm. Dat hopen we in Griekenland een goed vervolg te geven.”