Ajax wist gisteren in een weinig spectaculaire pot de amateurs van Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht met 4-1 opzij te zetten. Na een droogte van dik tien wedstrijden wist Viktor Fischer weer eens hoe de weg naar het doel liep. De vormzoekende Deen prikte de 1-0 tegen de touwen en was daarmee content: “Dat was wel lekker.”

“Op de trainingen merkte ik dat het weer ging komen, de goals. Alleen is het natuurlijk heel erg lekker om weer het gevoel te krijgen dat je een doelpunt hebt gemaakt. Maar het is net zo mooi om twee assists te geven,” legt de blonde tiener uit. Zijn uitverkiezing voor Man van de Wedstrijd bevestigt het: Viktor Fischer is weer eens beslissend geweest voor Ajax. De rechtsbenige linksbuiten is altijd, soms zelfs geforceerd, op zoek naar het vijandige doel. In de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen Roda JC lukte hem dat voor het laatst.

“Natuurlijk is het irritant als je zo graag wilt scoren en het steeds net niet lukt. Dat doet wel iets met je, maar ik wist wel dat het weer ging komen.” Met een mooie lichaamsschijnbeweging ontweek de behendige driftkikker een harde sliding van een ASWH-amateur, alvorens het projectiel bekwaam achter de keeper te mikken. “Het is gewoon een kwestie van rustig blijven denk ik. Gelukkig bleef ik dat ook.”

Over zijn team was de nummer 7 minder te spreken. “We moeten tevreden zijn met het bereiken van de volgende ronde, maar met het spel in de tweede helft mogen we niet tevreden zijn. Snel vergeten en op naar zaterdag,” becommentarieert hij op Ajax TV. De jongeling scoorde vorig seizoen liefst tienmaal in de competitie. Hopelijk kan hij tegen Vitesse zijn huidig aantal minimaal verdubbelen, om zich wellicht definitief uit het dal te voetballen.