© Proshots

Noussair Mazraoui scoorde dinsdagavond zijn eerste officiële doelpunt voor het eerste elftal van Ajax. Het was gelijk een zeer belangrijke, want de goal zorgde voor een gelijkspel tegen Bayern München. “Ik zat er een beetje op te wachten. De laatste tijd had ik een paar schoten van afstand, maar dat je dan vandaag scoort, daar heb ik geen woorden voor”, zegt hij tegenover Veronica.

Doelpunt uit het boekje

Vol trots begint Mazraoui zijn doelpunt te omschrijven. “Als ik het me goed herinner speelde Ziyech mij de bal in. Ik pakte vervolgens de bal en ging naar binnen. Vervolgens speelde ik Tadic in en rende ik gewoon door. Daarna geeft hij mij de bal en ik schiet hem gewoon. Voor ik het wist lag hij erin en ik kon het eigenlijk zelf niet geloven. Het was echt mooi.”Mazraoui ging geheel op eigen initiatief naar voren. “Het was geen opdracht of iets. Ik ben altijd wel aanvallend en dan gebeuren denk ik dit soort dingen. Dat moet eigenlijk vaker gebeuren.”

Veerkracht

Hoewel Ajax dan wel een puike wedstrijd op de mat legde, leek het de eerste tien minuten niet te lukken. “Misschien werden we na het tegendoelpunt even wakker. We waren in het begin slordig en een beetje onder de indruk van Bayern. Toen we er daarna een keer goed doorheen kwamen, kregen we gelijk meer hoop. We zagen dat we ook hier kunnen voetballen en domineren. Daar kwam denk ik de veerkracht vandaan.” Mazraoui is niet verbaasd dat Ajax de Duitsers lange tijd de wil oplegde. “Nee, want met zo een team als wij kan dat gebeuren.”

Herpakt

Hoe goed het vandaag ging, hoe moeilijk had Ajax het de afgelopen week. De Amsterdammers verloren onder meer de belangrijke uitwedstrijd tegen PSV. “De laatste weken was het misschien wat minder, maar dan is het lekker dat je jezelf weer goed herpakt in zo een belangrijk duel. Dat is mooi voor jezelf en voor het team.”